Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir nopietnas problēmas ar atalgojumu biroja darbiniekiem un būtu jāizskata iespēja KNAB darbinieku atalgojumu aprēķināt pēc pērn Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ieviestā atalgojuma modeļa, otrdien tā dēvētās "oligarhu lietas" Saeimas izmeklēšanas komisijā izteicās deputāts Andrejs Judins.

Judins skaidroja, ka VID darbinieku algas aprēķina regulējums būtu jāattiecina arī uz KNAB.

Pērnā gada 15. septembrī Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredzēja pilotprojekta īstenošanu VID, paaugstinot atalgojumu iestādes "atslēgas cilvēkiem ". Saskaņā ar likuma izmaiņām VID ģenerāldirektora amatalga tika noteikta 4030 eiro ar iespēju par kvalitatīvu darbu saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma. Tāpat likuma izmaiņas paredz palielināt algu citiem VID darbiniekiem.

Kā ziņots, 2017. gada 2. martā izsludinātajā konkursā uz KNAB vadītāja amatu atlīdzība biroja priekšniekam tika paredzēta 2441 eiro mēnesī pirms nodokļu samaksas.

Atbildot uz jautājumiem par algu apmēru un nepieciešamību atalgojumu KNAB darbiniekiem palielināt, birojā portālam "Delfi" norādīja, ka iestādes darbiniekiem, kuri veic izmeklēšanas un operatīvās darbības funkcijas, noteiktā atlīdzība ir zemāka nekā citās tiesībsargājošajās iestādēs, kas ietekmē KNAB darbinieku iespējamo pāriešanu uz citām sadarbības iestādēm ar konkurētspējīgāku atalgojumu.

"Ievērojot minēto, lai varētu nodrošināt KNAB nodarbinātajiem atbilstošo atalgojumu, kā arī piemērot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteiktos materiālās stimulēšanas instrumentus, KNAB plāno lūgt papildus finansējumu," komentēja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Papildus 2018. gadā KNAB plāno pilnībā nokomplektēt vakantos amatus, paaugstinot izmeklētāju, operatīvo darbinieku un darbinieku, kuri nodarbināti korupcijas novēršanas jomā, kapacitāti, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

Kā ziņots pēc VID pilotprojekta rezultātu izvērtēšanas 2017. gadā, tostarp darba snieguma rādītāju analīzes, tiks pieņemts lēmums par sistēmas attiecināšanu arī uz citām iestādēm. Savukārt Valsts kancelejai līdz 2017. gada 31. decembrim jāizstrādā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumprojekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!