Foto: LETA
Ieslodzījuma vietu pārvaldē no 2122 nodarbinātajiem 2065 ir vakcinētie vai ir ar spēkā esošo pārslimošanas sertifikātu, vai ir sākuši vakcināciju, informē iestāde.

Vakcinētie vai ar pārslimošanas sertifikātu ir 97,3% nodarbināto, bet 2,7% nodarbināto nav ieguvuši vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un nav sākuši vakcināciju. Trīs nodarbinātie ir atvaļinājušies sakarā ar prasību no šā gada 15. novembra pienākumu pildīšanai uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Šā gada 13. novembrī nodarbināto vidū vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu nav ieguvušas un vakcināciju nav sākušas 3 personas Centrālajā aparātā, 2 personas Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem, 11 personas Daugavgrīvas cietumā, 5 personas Iļģuciema cietumā, 9 personas Jēkabpils cietumā, 2 personas Liepājas cietumā, 7 personas Olaines cietumā, 12 personas Rīgas Centrālcietumā un 6 personas Valmieras cietumā jeb kopā – 57 personas, šādus datus apkopojusi

Jomās, kurās ieslodzījuma vietās ir visvairāk nodarbināto, ir arī lielākais nevakcinējušos skaits, proti, uzraudzībā, resocializācijā un apsardzē. Darba un dienesta organizācijas jautājumi ir apzināti un atrisināti, norāda pārvalde.

Jau ziņots, ka valsts un pašvaldības institūcijas (tostarp kapitālsabiedrības) darbinieks (amatpersona) darba (amata, dienesta) pienākumus neatkarīgi no to veikšanas vietas var veikt, ja tam ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Darba devējs nepielaiž minēto personu pie darba (amata, dienesta) pienākumu veikšanas, ja tā nav uzrādījusi vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Līdz vakcinācijas sertifikāta iegūšanai, darbinieks var turpināt pildīt savus darba (amata, dienesta) pienākumus klātienē, uzrādot testēšanas sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!