Foto: Saeimas administrācija
Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) 17.jūlijā iesniegts pirmais deputātu kandidātu saraksts 12.Saeimas vēlēšanām. To iesniegusi partija "Suverenitāte". Saraksts pieteikts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā iekļauti 43 deputātu kandidāti, portālu "Delfi" informēja CVK.

"Suverenitāte", kas pazīstama ar antiglobālistiskiem uzskatiem, startēja arī šogad notikušajās Eiropas parlamenta vēlešanās, kur saraksta līderi bija Pāvels Sidorovs, Edvīns Puķe, Guntra Vīksna, Aivars Silinieks un Dainis Grabovskis. Par sarakstu nobalsoja 599 jeb 0,13% Latvijas vēlētāju.

12. Saeimas vēlēšanās partijas līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Andris Orols, Vidzemē Guntra Vīksna, Latgalē Dmitrijs Usins, Zemgalē Dainis Grabovskis, Kurzemē Normunds Vīrs.

No CVK iesniegtās priekšvēlēšanu programmas redzams, ka "Suverenitāte" iestājas par vietējā tirgus aizsardzību, nacionālās valūtas lata atjaunošanu, stratēģisku infrastruktūras objektu nacionalizāciju, bezmaksas sabiedrisko transportu, procentu barjeras atcelšanu Saeimas vēlēšanās, čekas maisu atvēršanu, algu, pabalstu un pensiju paaugstināšanu, Latvijas atrašanās Eiropas Savienībā lietderības pārskatīšanu, kā arī netradicionālu seksuālo orientāciju pārstāvju publisku aktivitāšu ierobežošanu.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau informēja, ka pirmajā dienā, kad bija iespējams iesniegt kandidātu sarakstus uz 12. Saeimas vēlēšanām, netika iesniegts neviens saraksts

Kandidātu saraksts skaitās reģistrēts Saeimas vēlēšanām, kad Centrālā vēlēšanu komisija ir pieņēmusi attiecīgu lēmumu. Parasti CVK lēmumu par saraksta reģistrāciju pieņem trīs dienu laikā pēc saraksta iesniegšanas.

Saeimas vēlēšanās kandidātu sarakstus numurēs. Kandidātu saraksti numurus iegūs izlozes kārtībā.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!