Foto: F64

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja amatam tiks virzīta līdzšinējā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktora vietniece vispārējās izglītības jomā Inita Juhņeviča, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Ministrs uzsvēra, ka Juhņevičas kandidatūra likusies vispieņemamākā, viņas piedāvātās vīzijas par IKDV darbību nākotnē dēļ.

Juhņeviča par prioritāru izvirzot iestādes kļūšanu par sava veida "atbalsta dienestu" skolām un skolēnu vecākiem, vienlaikus saglabājot līdzšinējo funkciju - izglītības kvalitātes novērtējumu.

Par Juhņēvičas apstiprināšanu amatā valdība lems nākamās nedēļas sēdē.

Jau ziņots, ka līdzšinējais IKVD vadītājs Aivars Stankevičs izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim iesniedzis atlūgumu un no septembra dienestā vairs nestrādās.

Stankevičs teica, ka šis lēmums ir pieņemts personisku iemeslu dēļ - viņš vēlas turpināt karjeru saistībā ar augstāko izglītību un zinātni. "Septiņi gadi amatā ir pietiekami ilgs laiks," sacīja dienesta vadītājs un atzina, ka vēlas izmēģināt jaunus izaicinājumus dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!