Foto: LETA

Par Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju piektdien ievēlēts ilggadējais domes vadītājs Monvīds Švarcs (JV, "Par!"", Latgales partija).

Politiķis ieguva 13 klātesošu domnieku atbalstu. Kopumā domē strādās 19 deputāti.

Pēc ievēlēšanas Švarcs aicināja kolēģus atmest politiskās ambīcijas, priekšplānā izvirzot sirdsapziņu un savstarpējo cieņu.

Rēzeknes novada domē opozīcijā tika atstāta partija "Saskaņa", kas ieguva sešus deputātu mandātus un domes priekšsēdētāja amatam virzīja citu koalīcijas pārstāvi - Kasparu Melni (ZZS). Viņš pietiekamu atbalsu neguva un arī pats balsoja pret savu kandidatūru.

Pašlaik domē notiek priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Šim amatam izvirzītas koalīcijas pārstāve, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka (NA, LRA), kā arī "Saskaņas" deputāte, bijusī Viļānu novada domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova.

Kā vēstīts, Rēzeknes novadā, ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, kas atcēla Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam, pašvaldību vēlēšanas notika 11.septembrī un tajās "Jaunās vienotības", "Kustības Par!" un Latgales partijas apvienotais saraksts un "Saskaņa" ieguva katrs pa sešām vietām.

Vēlāk piecu sarakstu partijas, kas pašvaldību vēlēšanās ieguva 13 mandātus, vienojušās par koalīcijas izveidi. Ārpus koalīcijas palikusi tikai "Saskaņa".

Par koalīcijas izveidi vienojušies "Jaunās vienotības", "Kustības "Par!"" un Latgales partijas apvienotā saraksta, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu apvienības apvienotā saraksta, "Latvijas attīstības" un Jaunās konservatīvās partijas, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!