Foto: Publicitātes foto

Interesi izmantot darbā "dzimumu lomu grāmatiņas" izrādījušas 15 pirmsskolas izglītības iestādes, pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) Sociālās politikas plānošanas un attīstības departamenta vecākā eksperte Agnese Gaile.

Kā ziņots, septembra beigās pirmsskolas izglītības procesam izdoto grāmatu "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" izdošanu pavadīja skaļa plēšanās, jo vairākas organizācijas paziņoja, ka tas grauj bērnu dzimuma identitāti. Organizācijas pat pieprasīja Ilzes Viņķeles (V) atkāpšanos no amata.

Lai gan lielākā daļa grāmatas eksemplāru jau izdalīti, jaunu tirāžu LM neplāno. Ministrija gan plāno sadarboties ar tiem 15 bērnudārziem, kuri izrādījuši interesi par grāmatu. Šajās iestādēs LM rīkos seminārus par dzimumu līdztiesību pirmsskolā un apmācīs iestāžu pārstāvjus darbā ar jaunajām grāmatām.

Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" bērni un pedagogi jau pašlaik pilotprojekta veidā strādā ar grāmatām un metodisko materiālu.

Jau ziņots, ka liela daļa grāmatu tika izdalītas interesentiem grāmatu atvēršanas svētkos un vēlāk nodotas mediju rīcībā, bet vēl astoņi obligātie eksemplāri nonākuši Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lai sekmīgi strādātu ar bērnu grāmatām, ir izdots arī metodiskais materiāls pedagogiem "Bērnudārzi, kuros ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm".

Katra grāmata ir izdota 500 eksemplāros un pieejama arī elektroniskā formātā LM mājaslapā "www.lm.gov.lv", sadaļā "Nozares politika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!