Foto: F64
Šobrīd publiskajā telpā, runājot par bēgļiem, vairāk valda sakāpinātas emocijas, taču daudz būtiskāk tagad būtu pievērsties jautājumam, kā bēgļus praktiski integrēt sabiedrībā, intervijā LTV sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

"Ir pilnīgi skaidrs, ka Latvija ir izdarījusi lēmumu uzņemt bēgļus, tāpēc tagad būtu jākoncentrējas uz uzdevumu, kā to izdarīt," sacīja ministre.

Viņa intervijā arī skaidroja, ka Kultūras ministrijai šobrīd ir samērā labvēlīgi apstākļi, lai gatavotos darbam ar bēgļu uzņemšanas jautājumiem, jo pēdējo gadu laikā tā intensīvi strādājusi ar trešo valstu pilsoņu programmām, kā arī izveidojusi ciešu sadarbību ar biedrību "Patvērums "Droša māja"".

"Mums ir jādod iespēja viņiem uzzināt vairāk par Latvijas vēsturi un kultūru. Kopā ar Labklājības ministriju mēs esam atbildīgi par tā dēvētās mentoru sistēmas izveidi, ir apmācīti vairāki konsultanti, kas patvēruma meklētājiem palīdzēs kontaktēties ar valsts vai pašvaldības institūcijām," intervijā stāstīja Melbārde.

Jau ziņots, ka Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā ir tapis indikatīvais rīcības plāns bēgļu uzņemšanai Latvijā, kas pašlaik tiek precizēts.

Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!