Foto: LETA

Saeima ceturtdien lēma Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) locekļa amatā iecelt Ivaru Golstu.

Par Golsta iecelšanu šajā amatā balsoja 62 parlamentārieši, pret balsoja desmit, bet atturējās – seši.

Golsts stāsies līdzšinējā FDP locekļa amatā Andža Ūbeļa vietā.

Golsts ir AS "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs. Iepriekš viņš vadīja FDP sekretariātu, kā arī bijis Latvijas Garantiju aģentūras direktors.

Pret Golsta iecelšanu FDP locekļa amatā iestājās deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, kura ieskatā, Golsts nav minētajam amatam atbilstošs pretendents. "Viņam nav pieredzes fiskālās disciplīnas jomā. Fakts, ka viņš strādājis FDP sekretariātā, nenozīmē, ka viņš ir profesionālis," pauda deputāts.

FDP ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību. FDP uzrauga Fiskālās disciplīnas likuma noteikto fiskālo nosacījumu ievērošanu, sagatavo fiskālās disciplīnas uzraudzības ziņojumu un, ja nepieciešams, neatbilstības ziņojumu, kā arī padome gatavo un iesniedz Saeimai un Ministru kabinetam viedokli citos fiskālās politikas un makroekonomiskās attīstības jautājumos.

FDP arī apstiprina Finanšu ministrijas makroekonomikas prognozes divas reizes gadā – Stabilitātes programmas izstrādes laikā un gadskārtējā valsts budžeta un vidēja termiņa budžeta ietvara izstrādes laikā.

FDP vada Inna Šteinbuka, bet padomes locekļu amatus ieņem Mortens Hansens, Ulo Kāsiks, Andrejs Jakobsons un Mārtiņš Āboliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!