Foto: DELFI
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informācijas centrā darbu sācis pieaugušo izglītības konsultants, kurš ikvienam interesentam bez maksas izstrādās individuāli piemērotu mācību plānu esošās izglītības pilnveidošanai, informēja ministrijā.

Konsultants darbosies IZM īstenota un Eiropas Komisijas finansiāli atbalstīta projekta ietvaros.

Tā uzdevums būs palīdzēt pieaugušajiem noskaidrot izglītības iespējas, kas atbilst viņu mācību vajadzībām un konkrētajai dzīves situācijai.

Konsultējot tiks ņemta vērā iepriekšējā izglītība, darba pieredze, nākotnes plāni, konkrētie apstākļi, spējas un motivācija.

Eiropas Savienība izvirzījusi uzdevumu līdz 2020. gadam dalībvalstu vidējo rādītāju pieaugušo izglītības jomā vecuma grupā no 25 līdz 64 gadiem paaugstināt līdz 15%.

IZM no 2012.gada 1.oktobra sākusi īstenot Eiropas Komisijas finansiāli atbalstītu projektu, kura mērķis ir sekmēt sadarbību un izveidot informācijas apmaiņu starp augstskolām, privātajiem partneriem, valsts, pašvaldību un nevalstiskajām institūcijām, lai palielinātu to pieaugušo Latvijas iedzīvotāju skaitu, kuri dzīves laikā pilnveido savas prasmes, iemaņas un kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!