Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP) 30. oktobra Saeimas ārkārtas sēdes debatēs par 2020. gada budžeta apstiprināšanu pirmajā lasījumā norādīja, ka sadaļu “kas runā par skolu tīkla kārtošanu, par pašvaldības tiesībām finansēt vai nefinansēt izglītības iestādes, kā arī jautājumu par privātajām izglītības iestādēm”, IZM līdz budžeta skatīšanai otrajā lasījumā izņems no budžeta paketes, portāls “Delfi” noskaidroja Saeimā.

Kā ziņots, IZM sagatavotie grozījumi Izglītības likumā paredz, ka valdība ir tiesīga noteikt minimālo pieļaujamo skolēnu skaitu pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, kā arī noteikt kvalitātes kritērijus vidējās izglītības pakāpē.

Lai varētu efektīvi turpināt uzsākto skolu tīkla sakārtošanu, nodrošinot kvalitatīvu izglītību, valdība IZM ir uzdevusi izstrādāt priekšlikumus optimālam skolu tīklam Latvijā, skaidroja ministrijā.

14. maijā valdība pieņēma zināšanai ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par skolu tīkla sakārtošanu", kurā analizēta pašreizējā situācija pašvaldību dibinātajās skolās, modelēti iespējamie risinājumi, kā arī provizoriski iezīmēti minimālā skolēnu skaita kritēriji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!