Foto: DELFI

Nākamajā nedēļā, 14.maijā, paredzēts izsniegt vai izsūtīt 16 darba uzteikumu personām, kuras nolemts atbrīvot no darba Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) reorganizācijas dēļ, pastāstīja izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Viņš arī norādīja, ka nākamnedēļ būs zināms arī precīzs kompensācijas apmērs, kas būs jāizmaksā no darba atbrīvotajiem darbiniekiem.

Kopumā ministrijas reorganizācija skārusi 43 amatu vietas ‒ 16 darbinieki tiks atlaisti, bet četri atbildīgie darbinieki pārcelti uz IZM padotības iestādēm. Likvidētas arī 20 vakances, kā arī trīs darbinieki iesnieguši atlūgumus.

Ministra padomnieks sacīja, ka uzteikumu sagatavošana un līdz ar to reorganizācija iekavējusies valsts sekretāra Mareka Gruškevica dēļ.

"Saskaņā ar ministra izdotu rīkojumu valsts sekretāram Marekam Gruškevicam tika uzdots nodrošināt visus ar reorganizācijas ieviešanu saistītos jautājumus. 23.aprīlī ministra birojs konstatēja, ka uzdevums nav izpildīts. Šā iemesla dēļ reorganizācija aizkavējās, un ministra birojs uzdeva nodrošināt reorganizācijas ieviešanu valsts sekretāra vietniecei un pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai," paskaidroja Tukišs.

Jau vēstīts, ka Ķīlis nolēmis ierosināt disciplinārlietu pret divām augstām IZM amatpersonām – valsts sekretāru Mareku Gruškevicu un valsts sekretāra vietnieci Ingu Štāli. Ar ministra rīkojumu valsts sekretārs uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku ir atstādināts no ieņemamā amata.

Ministrijas reorganizācija iekavējusies jau otrreiz. Sākotnēji bija cerēts, ka IZM darbu savā jaunajā veidolā varētu sākt aprīļa vidū, taču saistībā ar kavēšanos pie jaunā ministrijas nolikuma apstiprināšanas reorganizācijas beigu termiņš pagarināts par mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!