Foto: LETA

Ceturtdien ugunsdzēsēji Liepājā palīdzēja no ezera izkļūt diviem laivotājiem, kuri nespēja saviem spēkiem tikt krastā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar pulksten 20.29 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājas ezerā ar laivu apmaldījušies divi cilvēki. Laivai bija sabojājies motors, tādēļ cilvēki nespēja saviem spēkiem tikt krastā.

Izmantojot dronus un divas laivas, ugunsdzēsēji atrada cilvēkus un nogādāja krastā, kur tie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 22.44 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ceturtdien VUGD likvidēja paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Maskavas ielā Rīgā, kur dega angārs un paletes 1250 kvadrātmetru platībā.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 7.46 un uguns izplatīšanos izdevās ierobežot pulksten 10.22.

Notikuma vietā dega liels apjoms kokmateriālu, kā rezultātā radās spēcīgs sadūmojums un augsta temperatūra. Dzēšanas darbu laikā cieta septiņi ugunsdzēsēji glābēji, no kuriem četri tika nogādāti ārstniecības iestādē.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūdras kaudze, trīs vieglās automašīnas, sausā zāle, trīs notikumos – piededzis ēdiens, kombains, divos gadījumos – labības lauki, salmu ruļļi un divos gadījumos rugāji, meža zemsedze, dzīvojamā piekabe, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, dārza māja un šķūnis, pirts, elektrības vadi dzīvoklī.

Ceturtdien VUGD saņēma 61 izsaukumu – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!