Portālam "pietiek.com" izdevies noskaidrot tās automašīnas īpašniekus, kuras vadītājs aizvadītajā nedēļā tika nofilmēts neapdomīga apdzīšanas manevra laikā dramatiski nošķiežot kādu gājēju.

Jau vēstīts, ka 8.aprīlī kāds aculiecinieks Sergejs portālu "Delfi" informēja par huligānu - autovadītāju, kurš apšļakstīja pa trotuāru ejošu sievieti. Uz ielas bija pietiekami daudz vietas, lai peļķi varētu apbraukt. Sieviete bija slapja no galvas līdz kājām.

Portālam "pietiek.com" izdevies noskaidrot, ka automašīnas "Volkswagen Passat" ar valsts reģistrācijas numuru "HO 7524" īpašniece ir līzinga kompānija "Nordea Finance Latvia", bet turētāja - SIA "Anna AD", kuras īpašnieki ir 1970. gadā dzimusī Dana Rainesa, 1933. gadā dzimusī Valentīna Rainesa un 1961. gadā dzimušais Andrejs Šepeļenko, kurš ir arī uzņēmuma valdes loceklis.

Uzņēmumā portālam "pietiek.com" tika paziņots, ka neviens no tā īpašniekiem vai vadības par šo atgadījumu izteikties nevēloties, jo šādi sīkumi viņiem nešķietot nozīmīgi.

Pēc portāla rīcībā esošās neoficiālās informācijas, šis "sīkums" atgadījies, pie stūres esot tieši uzņēmuma vadītājam.

Portāls atzīmē, ka "uzņēmums ar īpatno attieksmi pret "sīkumiem" vērā ņemamu daļu savu ienākumu gūst, izpildot Latvijas valsts iestāžu pasūtījumus. Tā klientu vidū ir Iekšlietu ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Rīgas dome un Rīgas brīvostas pārvalde, kā arī "Latvijas Mobilais telefons", "Latvenergo" un "TeliaSonera"".

"Ja peļķi ir iespējams apbraukt, tad autovadītāja pienākums ir šo peļķi apbraukt. Ja nav iespējams, tad samazināt ātrumu. Par šo ir paredzēts administratīvais sods brīdinājums vai naudas sods - 7 eiro. Cietušajam ir tiesības vērsties pret autovadītāju ar civilprasību, cietušais var izsaukt arī Ceļu policiju un pieprasīt atlīdzību no OCTA apdrošinātāja," - tā notikušo portālam "pietiek.com" komentēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!