Foto: F64

Rīgas dome izsludinājusi konkursu pilsētas logo un saukļa izstrādei, aicinot tajā piedalīties ikvienu interesentu.

Kā informēja Rīgas domē, konkursa mērķis ir atrast radošākās, mūsdienīgākās un saturīgākās idejas Rīgas vizuālajai identitātei. Labākā logo autors balvā saņems 2500 eiro, bet saukļa autors - 1000 eiro.

Logotipa grafiskajam risinājumam jābūt vienkāršam, estētiski pievilcīgam un elegantam, pielāgojamam prezentācijas materiāliem, lietošanai izstādēs, suvenīros, pilsētvidē un internetā, tajā nav ieteicams izmantot jau plaši lietotus pilsētas simbolus. Savukārt sauklim jābūt īsam, lakoniskam un oriģinālam, tam jāietver Rīgas kopējā identitāte.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties pašvaldības portālā "www.riga.lv" un Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā (Amatu ielā 4). Konkursa darbi iesniedzami Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā līdz 9.oktobra plkst.12.

Konkursā iesniegto darbu vērtēšana notiks divās kārtās. Vispirms to darīs konkursa komisija, bet pēc tam desmit labākie darbi tiks nodoti sabiedrības balsojumam Rīgas domes sociālo tīklu profilos. Galīgo vērtējumu veidos 51% žūrijas vērtējuma un 49% sabiedrības pārstāvju balsojuma sociālajos tīklos.

Konkursa vērtēšanas komisiju vadīs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), komisijas locekļi būs domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs, aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" direktors Gvido Princis un citi pašvaldības pārstāvji, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas rektore profesore Rūta Muktupāvela, žurnālisti un mediju eksperti Anita Daukšte, Jānis Domburs, Ēriks Stendzenieks, Filips Rajevskis un Juris Šleiers.

Komisija var pieaicināt arī neatkarīgus ekspertus ar atbilstošu pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!