Foto: DELFI

Pirmdien, 16. novembrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 8. decembrim, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams, maģistra grāds, kā arī pēdējo 15 gadu laikā gūta ne mazāk kā triju gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Tāpat no amata pretendentiem tiek sagaidītas zināšanas par veselības politiku un valsts informācijas sistēmu uzturēšanu un attīstību, kā arī izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu, informācijas drošību un budžeta plānošanu, informēja Valsts kanceleja.

Amata pretendentiem jābūt arī ar pieredzi projektu izstrādāšanā un to īstenošanā vai vadīšanā.

Nepieciešamas angļu valodas zināšanas B2 līmenī un stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Tāpat jābūt guvušiem veiksmīgu pārmaiņu vadības pieredzi un jāprot īstenot sistēmisku pieeju jautājumu risināšanā, jāspēj uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību, lai nodrošinātu nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību turpmākajos piecos gados. Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģiskais redzējumu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšana un attīstīšana, kā arī pārmaiņu vadīšana. Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts veselības ministram virzīšanai Ministru kabineta (MK) apstiprinājumam. Ieņemot amatu, nākamais Nacionālā veselības dienesta direktors saņems mēnešalgu 2353 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem, kā arī iespēju rosināt un īstenot pārmaiņas valsts pārvaldes procesos un pakalpojumu nodrošināšanā veselības aprūpes jomā. Tāpat tiks nodrošināta iespēja piedalīties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā, tādējādi veicinot profesionālo attīstību.

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un tiks publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijas sastāvā ir veselības ministre Ilze Viņķele (AP), Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme un VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgie novērotāji: nodibinājuma "Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" valdes loceklis Ivars Balodis un biedrības "Veselības aprūpes darba devēju asociācija" izpilddirektore Ināra Pētersone.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka NVD direktors Edgars Labsvīrs šī gada maijā nolēma atstāt direktora amatu. Viens no iemesliem, kāpēc amatu nolēmis pamest Labsvīrs, bija publiski paustie pārmetumi par medicīnas masku piegādi jeb, pēc viņa vārdiem, "masku emocionālais terors".

Ierēdnis žurnālistiem skaidroja, ka nostrādājis dienestā divus gadus, bet neredzot vairs sevi valsts pārvaldē pēc pieciem gadiem. Viņa ieņemtais amats neesot "medusmaize, turklāt jābūt gataviem uzbrukumiem un zināmai emocionālai spriedzei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!