Foto: DELFI
Līdz septembrim iztērēti 95,96% Rīgas ielu un tiltu uzturēšanai šogad paredzētā finansējuma, tāpēc Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komisija pirmdien lēma šim mērķim piešķirt papildu 4,2 miljonus eiro.

2021. gada budžetā pilsētas transportbūvju uzturēšanai tika atvēlēti 16 966 050 eiro. Līdz 1. septembrim no šīs naudas iztērēti 95,96%, taču komitejas sēdē Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods pauda, ka līdzekļu šajā programmā "tikpat kā vairs nav".

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komisijas deputāti pirmdien lēma piešķirt 4,2 miljonus eiro, lai finansētu Rīgas infrastruktūras uzturēšanu līdz gada beigām.

Kā komitejas sēdē pauda Vaivods, aptuveni 500 000 eiro plānots paredzēt ietvju uzturēšanai, bet atlikušo summu – brauktuvēm.

Budžeta programmā paredzēts, ka par atvēlēto naudu tiek veikta ielu, ietvju, laukumu seguma remonta, uzturēšanas, uzkopšanas darbi, sabiedriskā transporta pieturvietu tīrīšana un uzturēšana, tiltu un satiksmes pārvadu uzkopšanas un uzturēšanas darbi, kā arī tehniskā apsekošana, ikdienas remontdarbi, kā arī ūdens novadīšanas sistēmu uzturēšana un ielu apsekošana un darbu plānošana.

Tāpat deputāti lēma piešķirt papildu 4000 eiro, lai Satiksmes departamentā varētu nodrošināt datortehniku un sakaru līdzekļu iegādi. Šim mērķim budžetā nauda 2021. gadā netika ierēķināta, taču tā rasta no citām departamenta budžeta pozīcijām.

Jau ziņots, ka pusi no ielu uzturēšanai atvēlētā budžeta atbildīgais departaments iztērēja jau februārī, jo bija vērojams īpaši liels sniega daudzums.

Kā februārī notikušajā komisijas sēdē pauda toreizējais Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, ielu uzturēšanai atvēlētā nauda varētu beigties jau septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!