Foto: LETA
Jaunajam iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) īpašumā ir divi nekustamie īpašumi un trīs transportlīdzekļi, liecina Valsts ieņēmumu dienestā publicētā deklarācija, kas iesniegta, stājoties ministra amatā.

Kā citus amatus, ko Ģirģens ieņem papildu valsts amatpersonas amatam, ministrs norādījis, ka bijis zvērināts advokāts un Saeimas deputāta palīgs. No deklarācijas izriet, ka viņam īpašumā ir nekustamais īpašums Rīgā, kā arī zeme un ēka Saulkrastu pagastā.

Tāpat deklarācijā redzams, ka viņam īpašumā ir 2007. izlaides gada "Land Rover Range Rover Sport" vieglā pašlietojuma automašīna, kas reģistrēta 2018. gadā, kā arī 2012. izlaides gada vieglā pasažieru automašīna "BMW 320". Arī tā reģistrēta 2018. gadā. Vēl jaunais ministrs deklarējis "Kawasaki VN1600 Classic" 2004. izlaides gada motociklu. Tas reģistrēts 2013. gadā.

Ģirģenam nav skaidrās vai neskaidrās naudas uzkrājumi, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas. Tāpat viņam nav parādsaistības, kas būtu lielākas par 20 minimālajām mēnešalgām, izriet no iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas.

Iekšlietu ministram nav arī privātie pensiju fondi un dzīvības apdrošināšanas ar līdzekļu uzkrāšanu.

Deklarācijā norādīts, ka Ģirģenam ir tēvs Aivars Saulītis, māte Elza Ģirģena un brālis, Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!