Foto: DELFI

SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" trešā valdes locekļa amatam izvēlēts bijušais Labklājības ministrijas (LM) parlamentārais sekretārs Roberts Spručs (KPV LV), pavēstīja pilsētas pašvaldībā.

Par valdes locekli ārstniecības nozarē Spručs dalībnieku sapulcē apstiprināts 13. novembrī.

Spručs beidzis Rīgas Stradiņa universitāti un pašlaik ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikas un Intensīvās terapijas klīnikas ārsts anesteziologs-reanimatologs. Viņš ir bijis arī LM parlamentārais sekretārs.

"Tikties un iepazīties ar slimnīcas kolektīvu izvirzu kā savu pirmo prioritāti, lai kopīgā darbā nodrošināt pakalpojuma sniegšanu Covid-19 apdraudējuma gadījumā," komentēja Spručs.

Darba attiecības viņš sāks pirmdien, 16. novembrī.

Jau ziņots, ka nominācijas komisija apstiprināšanai "Jēkabpils reģionālās slimnīcas" trešā valdes locekļa amatā izvirzījusi abus kandidātus, kas bija pieteikušies. Atbilstoši datu aizsardzības prasībām kandidātu vārdi un uzvārdi netika publiskoti.

Iepriekš pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis pauda, ka intervijas ar abiem kandidātiem komisijas darbu neesot atvieglojušas, jo abi esot vienlīdz kompetenti. Intervijas Gogulis nodēvēja par konstruktīvām un interesantām.

Līdz šim Jēkabpils reģionālajā slimnīcā strādāja divi no paredzētajiem trim valdes locekļiem. Pavasarī apstiprināta jauna slimnīcas vidējā termiņa stratēģija, un, lai pilnvērtīgi un raiti realizētu izvirzītos mērķus un attīstītu pakalpojumus, esot nepieciešams nokomplektēt valdi pilnā sastāvā.

Valdes locekļa atalgojums būs 3622 eiro.

Līdz šim iestādes valdē darbojās tās priekšsēdētāja Margarita Meļņikova un Renārs Putniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!