Foto: DELFI

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe iesniegusi priekšlikumu grozījumiem Saeimas kārtības rullī. Tas paredz likvidēt parlamenta Pieprasījumu komisiju, nododot tās funkcijas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Strīķe skaidrojusi, ka Pieprasījumu komisijas funkciju nodošana Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai mazinātu ne tikai Saeimas pastāvīgo komisiju skaitu, bet arī ietaupītu administratīvos, personāla un finanšu resursus.

Priekšlikums iesniegts grozījumiem Saeimas kārtības rullī pirms otrā lasījuma.

Jāatgādina, ka šobrīd Pieprasījumu komisiju vada Linda Liepiņa ("KPV LV"). Viņa iepriekš balsoja "pret" Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto Ministru kabinetu, līdz ar to – saskaņā ar valdības sadarbības līgumu – viņa netiek uzskatīta par koalīciju veidojošu deputāti.

Pieprasījumu komisijas pamatuzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!