Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (V) ir bažas, vai partiju "Vienotība" nesagaida Tautas partijas liktenis, viņa piektdien atzina intervijā LTV1 raidījumā "Rīta Panorāma".

Pēc viņas teiktā, "Vienotībā" notiekošais līdzinās Tautas partijas pēdējai fāzei - tiek zaudēts kontakts ar daļu no vēlētājiem.

"Sistemātiskā liberāli domājošā virziena pātagošana, kas notiek mūsu partijā, nozīmē arī pātagot vienu trešo daļu no vēlētājiem," sacīja Kalniete. Tā kā alternatīvu liberāli noskaņotu politisko spēku nav, šie cilvēki nebalsos vispār, viņa minēja.

Vienlaikus Kalniete atkārtoti noraidīja iespēju, ka no partijas "Vienotības" valdes izstājusies, lai dibinātu savu partiju. "Es noteikti zinu, ka es to nedarīšu," viņa teica.

Kalniete skaidroja, ka viņai ir 62 gadi un, paskatoties, piemēram, uz Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani un citiem politiskās elites līderiem, un Lietuvas partijas vadītāju Gabrielu Landsberģi, kuram ir 33 gadi, ir tikai viens secinājums - politikā ir nepieciešamas "jaunas sejas" un paaudžu maiņa.

"Politiskajiem līderiem, kas tagad ir pie vadības, tas ir viens no pienākumiem - domāt, kāda būs viņu pēctecība," teica Kalniete, piebilstot, ka vadošo politiķi partijas Latvijā jau vada vairāk nekā 10 gadus.

Šādu rīcību Kalniete sagaidītu arī no "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" valde augusta sākumā izskatīja Kalnietes iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no darba politiskā spēka valdē.

Kalnietes vietā "Vienotības" valdē darbosies Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!