Foto: LETA

Pret Saeimas deputātu Valdi Kalnozolu (ZZS) ierosinātā tiesvedība ir izbeigta, tomēr viņš parlamentā pilnvērtīgi vēl nedarbojas un balsojumos nepiedalās. Viņš pats to skaidro ar birokrātiju, ceturtdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

Premjera partiju pārstāvošā deputāta Kalnozola vieta sēžu zālē arī ceturtdien bija tukša. Kā novēroja raidījums, deputāts parlamenta darbam līdzi sekoja no vietas viesu ložā, lai gan, pateicoties mierizlīgumam, tiesvedība pret Kalnozolu par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu ir izbeigta un nav nekādu šķēršļu, kas liegtu Kalnozolam pilnvērtīgi strādāt.

Izveidojušos situāciju deputāts skaidro ar birokrātiju. Tiesā viņš saņēmis atbildi, ka dokumentus, lai Saeimā varētu apliecināt, ka tiesvedība ir izbeigta, viņam izsniegs tikai nākmajā pirmdienā.

"Tiesa solīja, ka 4. aprīlī varētu būt kaut kāds oficiāls tiesas lēmums. Mūsu tiesību sistēma ir jauna. Mūsu tiesību sistēmā ir ļoti daudz gadījumu, kas nav paredzēti. Un kas man drusku nepatīk tiesību sistēmā ir, ka daudzi lēmumi balstās uz vienkārši likuma interpretēšanu. Nevis tā, kā tas likumā ir paredzēts, bet kā likumu interpretē. Daudz kas jāuzlabo mūsu tiesību sistēmā tieši, lai būtu mazāk šādu likuma interpretēšanu, būtu skaidri likumi, lai katrs skaidri saprastu," komentēja Kalnozols.

Tikmēr raidījums tiesā uzzināja, ka lēmums izbeigt tiesvedību stājies spēkā vakar un tam apliecinājumu deputāts Kalnozols var saņemt jebkurā laikā, ierodoties tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!