Katram ir jāatbild par saviem vārdiem un jo īpaši deputātiem, komentējot sabiedrībā plašu rezonansi izraisījušos Kandavas novada domes deputātes Ingas Priedes (V) homofobiskos izteikumus izteikumus sociālajā interneta vietnē "Twitter", sacīja Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts (ZZS).

"Es un mani kolēģi tikai paužam nožēlu par viņas izteikumiem. Viņa pārstāv "Vienotību" un tās viedokli, lai arī viņas partijas biedri jau ir nosodījuši izteikumus. Mēs viņas izteikumus noteikti pārskatīsim," sacīja domes priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka Priede ir Kandavas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja un Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja. "Viņas darba pienākumos ietilpst komunikācija ar sabiedrību. Ir taču jādomā ko runā un ir jāatbild par saviem vārdiem," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Priede savā "Twitter" kontā, diskutējot par homoseksuāļiem, rakstīja: "paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība". Tas izraisīja asu reakciju, vairāki "Vienotības" biedri rosināja Priedi izslēgt no partijas rindām, savukārt partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars norādīja, ka nekavējoties aicinās to izskatīt valdē, bet, ņemot vērā, ka partijas valdei šobrīd ir beigušās pilnvaras, to varēs izdarīt tikai pēc jaunās valdes ievēlēšanas. "Vienotības" kongress notiks sestdien. Iespējams, tajā tiks izteikts priekšlikums par Priedes izslēgšanu no partijas, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Pēc šī skandāla Priede atsauca sevi no partijas valdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!