Foto: LETA

Premjera amatam nominētā Krišjāņa Kariņa (JV) valdība plāno stiprināt 2016. gadā izveidoto un politiķa Imanta Parādnieka (NA) vadīto Demogrāfijas lietu centru, žurnālistiem pastāstīja pats Kariņš.

Lai gan sākotnēji bija plānots, ka topošās valdības sastāvu varētu paplašināt ar jaunu īpašu uzdevumu ministra demogrāfijas lietās ministra amatu, panākta vienošanās, ka Ministru kabineta sastāvs netiks paplašināts.

Topošās valdības pārstāvji vienojušies, ka demogrāfija ir visas valdības izaicinājums. Tāpēc plānots, ka topošā valdība stiprinās Demogrāfisko lietu centru, kurš veidos demogrāfijas jautājumu politiku valstī.

Kā uzsvēra Kariņš, demogrāfija nav vienas ministrijas vai vienas nozares šaurs jautājums. Tāpēc Demogrāfijas lietu centrs tiks izmantots, lai veidotu kopīgu valdības politiku.

Jau vēstīts, ka 2016. gadā tautas ataudzes atbalsta pasākumu izstrādei un pilnveidošanai tiks izveidota ekspertu sadarbības platforma – Demogrāfisko lietu centrs. Centrs tika izveidots ar aizejošā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) rīkojumu.

Šis sadarbības platformas vadītājs ir Parādnieks. Politiķis 12. Saeimā bija parlamenta Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs, taču 13. Saeimā nav ievēlēts.

Jau ziņots, ka jaunveidojamās valdības darba sanāksmē pirmdienas rītā ir pabeigts darbs pie valdības deklarācijas, sadarbības līguma un fiskālās disciplīnas līguma.

Plānots, ka trešdienas rītā jaunās valdības pārstāvji pulcēsies Saeimā, lai parakstītu visus sadarbības dokumentus. Pēc dokumentu parakstīšanas varētu sekot Saeimas balsojums par valdību.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau sešpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!