Foto: DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), reaģējot uz trešdien, 18. augustā, notikušo piketu, kas bija vērsts pret "obligātu" Covid-19 vakcināciju, kā arī viņa vadīto valdību, aicina Latvijas iedzīvotājus būt mierīgiem un vienotiem, liecina politiķa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Premjers norādījis, ka Covid-19 pandēmija apgrūtina visu pasauli, tostarp Latviju. Kariņš atzīmējis, ka ir saprotamas dažādās emocijas un reakcijas, taču nepieciešams miers un vienotība.

Politiķis arī paudis pateicību Valsts policijas darbiniekiem, kas piketa laikā nodrošināja kārtību.

Trešdienas protesta akcijā opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LuK) arī paziņoja, ka Valsts prezidenta Egilam Levitam tiks iesniegta rezolūcija, kurā tiks aicināts ne tikai apturēt likumprojektu, kas atsevišķu nozaru darbiniekiem var uzlikt pienākumu vakcinēties pret Covid-19, bet arī televīzijā paziņot par neuzticības izteikšanu Kariņa valdībai.

Valsts prezidenta kancelejā portālam "Delfi" norādīja, ka līdz šim brīdim šāda rezolūcija nav saņemta.

Kā ziņots, uz 18. augusta protesta pasākumu pie Rīgas pils mudināja ierasties Gobzems, kurš šobrīd savu retoriku un politisko darbību pamatā balsta uz Covid-19 jautājumiem. Pasākumam vēlāk pievienojās arī topošās Aināra Šlesera partijas aktīvisti. Pašvaldībā bija saņemti divi pieteikumi par piketu rīkošanu.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Latvijas Televīzijā (LTV) ceturtdien apliecināja, ka pieteikumus par piketu rīkošanu pašvaldībā bija iesnieguši citi cilvēki, nevis "šie te pazīstamie politiķi".

Kā bijis iespējams vērot, pasākums turpinājies vēl ilgi pēc atļautā laika, tā noslēgumā cilvēki bijuši jau stipri iereibuši, pie Ministru kabineta bijuši saasinājumi, fiziska konfrontācija, kā arī policijai veltīti neglaimojoši vārdi.

Policija šajā situācijā gan esot labi tikusi galā, atzina VP priekšnieks.

Kā ziņots, policijā saistībā ar piketos pieļautajiem pārkāpumiem sākti divi kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!