Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, ceturtdien, 10. februārī, kopā ar pārējo Baltijas valstu līderiem Berlīnē tiksies ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, portāls "Delfi" uzzināja premjera birojā.

Plānots, ka tikšanās laikā plānots pārrunāt aktuālo drošības situāciju Eiropā.

Vizītē piedalīsies arī Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un Igaunijas premjere Kaja Kallasa.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Kopš pagājušā gada 13. decembra vērojams paaugstināts migrantu spiediens uz Latvijas robežu.

Tāpat jau kopš novembra pastāv bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien brīdināja par plašu Krievijas bruņoto spēku koncentrāciju Baltkrievijā, un paziņoja, ka Rietumu sabiedrotajiem jābūt gataviem sliktākajam scenārijam, raksta "Politico".

Krievijā pie Ukrainas robežas tiek novērota karaspēka un tehnikas pulcināšana, savesto karavīru skaits tiek lēsts uz 127 tūkstošiem.

Savukārt Maskava no ASV un NATO pieprasa īpašas "drošības garantijas", kas ietver NATO nepaplašināšanos uz austrumiem un spēku atvilkšanu no alianses jaunākajām dalībvalstīm, pretējā gadījumā solot īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!