Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) būs partiju apvienības "Jaunā vienotība" premjera amata kandidāts 14. Saeimas vēlēšanās, sestdien, 18. jūnijā, vienojās politiskais spēks.

Sestdien notika partijas "Vienotība" domes un "Jaunās vienotības" kopsēde. Tās atklāšanā "Vienotības" domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri pieteica Kariņu kā "Vienotības" domes vienbalsīgi virzītu premjera amata kandidātu 14. Saeimas vēlēšanās.

Abu Meri uzsvēra, ka Latvijai ir nepieciešams līderis ar stingru mugurkaulu, kurš spēj Latviju pārstāvēt pasaulē, savukārt Kariņam ir skaidra vīzija, kā attīstīt modernu un panākumiem bagātu Latviju.

"Pēdējos gados Latviju ir skāruši satricinājumi. Ministru kabinets ar Kariņu priekšgalā strādāja ar kļūdām un veiksmēm, spējot izglābt mūs no baisas pandēmijas. Tas bija iespējams, pateicoties premjeram, kurš sevi parādīja kā gudru un pacietīgu līderi. Partneri ir dažādi, bet galvenais, lai ir cilvēks, kurš spēj vadīt, ir tālredzīgs un mīl valsti," sacīja Abu Meri.

Arī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa informēja, ka "Jaunajā vienotībā" ietilpstošās reģionu partijas virza Kariņu premjera amatam arī 14. Saeimas vēlēšanās. Pēc Bērziņas teiktā, Kariņš ir Eiropā atzīts līderis, kuru respektē valstu vadītāji, kā arī Kariņš spēj motivēt kopīgam darbam atšķirīgu politiskus spēkus.

Politiskā spēka sēdē klātesošie sestdien atbalstīja Kariņu premjera amatā arī nākamajā valdībā.

14. Saeimas vēlēšanās "Jaunās vienotības" Kurzemes saraksta līderis būs Arvils Ašeradens, Zemgalē – finanšu ministrs Jānis Reirs, Rīgā – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Latgalē – Rihards Kozlovskis, bet Vidzemē – Kariņš.

13. Saeimas vēlēšanās "Jaunā vienotība" ar 6,69% vēlētāju atbalstu Saeimā ieguva astoņas deputātu vietas. Savukārt patlaban, pirms 14. Saeimas vēlēšanām politiskais spēks ir populārākais vēlētāju vidū, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotais pētījumu centra SKDS partiju reitings.

Partija "Vienotība" ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Jēkabpils reģionālā partija" veido partiju apvienību "Jaunā vienotība", savukārt ar "Latgales partiju" apvienībai ir ilgstoša sadarbība kā pašvaldību, tā Saeimas darbā. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!