Foto: Publicitātes foto

Uzņēmējs, mūzikas izdevējs un mūziķis Guntars Račs uzņemts partijā "Vienotība", portālu "Delfi" informēja partijā.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens sacīja, ka jaunu biedru pieteikumus partijas valde saņem pastāvīgi un tas sniedz gandarījumu, jo apliecina, ka cilvēki uzticas "Vienotības" politiskajai pozīcijai un darbiem, kā arī vēlas pievienot savas zināšanas un prasmes politiskajam procesam Latvijā.

"Račs ir kultūras nozares profesionālis ar uzņēmēja izpratni, un viņa pieredze mums būs ļoti noderīga," pauda Ašeradens.

Savukārt Račs sacīja, ka viņš daudzus gadus ir nodarbojies ar sabiedriskajām aktivitātēm, kas saistītas ar radošu cilvēku tiesībām, un viņš sapratis, ka tad, ja ir patiesa vēlme kaut ko mainīt un uzlabot, to nav iespējams izdarīt, neiesaistoties politiskajos procesos.

""Vienotībā" redzu kompetenci, pieredzi un vēlmi veidot Latviju par modernu, drošu un radošu valsti. Es ticu un ceru, ka mana pieredze, vairāk nekā 30 gadus strādājot radošajās industrijās, būs vērtīgs pienesums partijai. Savukārt es pats sagaidu atbalstu, kas nepieciešams, lai Latvijas talantiem un kultūras nozarē nodarbinātajiem būtu labas izaugsmes iespējas, tiesību aizsardzība, labāki darba apstākļi un sakārtota likumdošana," teica Račs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Račs šā gada martā kļuva par finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieku. Mūziķis ministra birojā strādā uz pusslodzi, darbojoties ar jautājumiem, kas saistīti ar saimnieciskās darbības konta ieviešanas veicināšanu.

Valsts amatpersonas deklarācijā Račs norādījis, ka viņš ir valdes loceklis uzņēmumos SIA "Izdevniecība MicRec", SIA "Mikrofona ieraksti" un SIA "Music Online".

Stājoties finanšu ministra padomnieka amatā, Račs deklarējis 29 870 eiro uzkrājumus, kā arī 319 903 eiro lielas parādsaistības.

Kopš šī gada sākuma apstiprināti 15 jaunu "Vienotības" biedru pieteikumi. Partijas biedru kopējais skaits ir teju 2200.

Partija "Vienotība" ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Jēkabpils reģionālā partija" veido partiju apvienību "Jaunā vienotība", savukārt ar "Latgales partiju" apvienībai ir ilgstoša sadarbība kā pašvaldību, tā Saeimas darbā. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Sestdien, 18. jūnijā, notiks "Vienotības" domes un "Jaunās vienotības" kopsēde, kurā tiks izziņota politiskā spēka dalība 14. Saeimas vēlēšanās, tai skaitā nominējot partiju apvienības kandidātu Ministru prezidenta amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!