Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Satiksmes ministrijai (SM) vērtēt amatpersonu atbildību par sabiedriskā transporta pakalpojumu nenodrošināšanu Ogres un Aizkraukles novada iedzīvotājiem.

Premjera birojā portālu "Delfi" informēja, ka Kariņš arī uzdevis ministrijai steidzami risināt minēto situāciju.

Ministru prezidents rezolūciju izdevis, ņemot vērā informāciju, ka Ogres un Aizkraukles novadā maršrutu tīkla daļā "Ogre, Aizkraukle" pārvadātājs ilgstoši nespēj nodrošināt sabiedriskā transporta reisu skaitu atbilstoši noslēgtajam līgumam.

Jau vēstīts, ka Ogres novads 1. septembrī vērsies Ministru kabinetā ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju novadā, jo tas pirmajā mācību dienā atkal saskāries ar pasažieru pārvadāšanas problēmām – Liepājas autobusu parks nav izpildījis trīs reisus, līdz ar to uz skolu nav tikuši skolēni, daudzus kilometrus kājām nācies mērot arī sirmgalvjiem, iepriekš vēstīja "ReTV".

Ogres novada ārkārtas sēdē 1. septembrī izskanējusi arī asa kritika par reisu neizpildi, kā arī norādīts uz iestāžu atbildību. "Situācija ar sabiedrisko transportu ir kritiska, mēs nevaram paļauties uz viņu. Bēdīgākais ir tas, ka šie cilvēki pa šo laiku... viņi pārstās lietot sabiedrisko transportu un tad šie maršruti tiks slēgti un viņu vienkārši nebūs," atzinis Ogres novada pašvaldības vadītājs (NA) Egils Helmanis.

Autotransporta direkcija brīdinājusi "Liepājas autobusu parku" par iespējamu pirmstermiņa līguma laušanu reģionālajos autobusu maršrutos Ogres un Aizkraukles novados.

Autotransporta direkcija valde 5. augustā tiešsaistē tikās ar "Liepājas autobusu parka" vadību jautājumā par liela apmēra reisu neizpildēm. Kopš 2022. gada 1. jūlija, kad "Liepājas autobusu parks" sāka apkalpot pasažierus reģionālajos autobusu maršrutos Ogres un Aizkraukles novados, līdz 4. augustam, ieskaitot, kopumā nav izpildīti 344 reisi, savukārt 5. augustā "Liepājas autobusu parks" plānoja neizpildīt 19 reisus.

"Autotransporta direkcija ieilgušo situāciju ar reisu neizpildēm Ogres un Aizkraukles novados vērtēja kā kritisku un brīdināja "Liepājas autobusu parka" vadību par iespējamu pirmstermiņa līguma laušanu," pavēstīja direkcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!