Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pašreizējais Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš (JV) tiek lobēts NATO ģenerālsekretāra vietnieka amatam, piektdienas vakarā vēsta "Panorāma". Arī viņš pats nenoliedz, ka amats ir viņa interešu lokā.

Kā ziņo raidījums, ja uz NATO ģenerālsekretāra amatu tiks virzīts bijušais Nīderlandes premjers Marks Rute, tad Kariņš pretendēs uz viņa vietnieka amatu. Šobrīd par labu Kariņa kandidatūrai notiekot aktīvs lobisms.

"Par NATO struktūrām tā procedūra, ko arī esmu agrāk skaidrojis, ir nedaudz neskaidra, viss notiek aizkadrā. Tad laikam tas nav process, par kuru jebkurš runātu labprātīgi. Neapšaubāmi, mēs kā valsts arī piedalāmies visā šajā procesā," "Panorāmai" stāstīja Kariņš. Viņš arī pauda, ka ir "gatavs strādāt dažādās kapacitātēs".

Jau ziņots, ka šī gada oktobrī pilnvaru termiņš beigsies pašreizējam NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam.

Viņš amatā ir bijis kopš 2014. gada. Stoltenbergs ir 13. NATO ģenerālsekretārs.

Pērn novembrī "Bloomberg" rakstīja, ka Kariņš ir gatavs pievienoties sacensībai par NATO vadītāja amatu, savukārt pats Kariņš šī gada janvārī "Politico" pauda, ka ja nekļūs par NATO vadītāju, kandidēs uz ES komisāra amatu.

Tāpat ziņots, ka Kariņš pēc viņa valdības krišanas pērn vasarā kļuva par ārlietu ministru, bet no šī amata viņam nācās atkāpties pēc tam, kad atklātībā nāca viņa premjerēšanas laikā izmantoto privātlidojumu izmaksas. Nu viņš pilda Saeimas deputāta pienākumus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!