Foto: LETA
Koalīcija vienojusies otrdien valdībā izskatīt izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa virzītos jaunos augstskolu akreditācijas noteikumus, kas iepriekš raisījuši Rektoru padomes un Latvijas Studentu apvienības kritisku attieksmi, pirmdien žurnālistiem apliecināja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Iepriekš Ķīļa pārstāvētās Reformu partijas partneri valdībā uzstāja, ka akreditācijas noteikumi vispirms jāizklāsta Saeimas frakcijām un citiem sadarbības partneriem. Pagājušajā nedēļā, kad Ķīlis tikās ar "Vienotības" un Nacionālās apvienības frakcijām, tika pausts konceptuāls atbalsts virzītajām reformām augstākajā izglītībā.

"Studiju programmu licencēšanas noteikumi" attieksies uz Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētām 33 augstskolām, 24 koledžām un trijām ārvalstu augstskolu filiālēm, kā arī jaundibināmajām augstskolām un koledžām.

Noteikumu projekts paredz, ka studiju programmu licencēšanas komisiju ieceļ izglītības un zinātnes ministrs. Viņš apstiprina komisijas personālsastāvu un ieceļ tās priekšsēdētāju, vietnieku un sekretāru, kā arī apstiprina komisijas reglamentu. Studiju programmu izvērtēšanai tiek piesaistīts viens eksperts. Izglītības un zinātnes ministrija norāda, ka studiju programmu licencēšana būs cieši saistīta ar studiju virzieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!