Foto: PantherMedia/Scanpix
Savā vaļā klīstošus mājas jeb istabas dzīvniekus drīkstēs nogalināt tikai tad, ja tie klejos medību platībās, turklāt, to darot, būs jāievēro dzīvnieku aizsardzību reglamentējošie starptautiskie līgumi un Latvijas likumi.

To, galīgajā lasījumā skatot Medību likuma grozījumus, ceturtdien nolēma Saeima.

"Delfi" jau vēstīja, ka Medību likuma grozījumu apspriešanas gaitā Saeimā izcēlās kaismīga diskusija par grozījumos sākotnēji iekļautajām normām, kas paredzēja medībām pielīdzināma klaiņojošu kaķu un suņu nonāvēšana medību platībās. Šī norma gan neattiektos uz medību platībās klīstošiem medību suņiem.

Deputāte Ilma Čepāne ( V) debatēs pauda, sākotnējā grozījumu redakcija bija barbariska un nežēlīga, bet tagad par likumprojektu atbildīgajai Saeimas Tautsaimniecības komisijai izdevies atrast veidu, kā tomēr nepieļaut nežēlīgu klaiņojošo kaķu un suņu "atšaušanu".

Čepāne gan uzsvēra, ka Saeimai lielāka uzmanība jāpievērš tam, lai ierobežotu mājdzīvnieku īpašnieku bezatbildīgu rīcību. Viņasprāt, to būtu iespējams panākt, ieviešot dzīvnieku iezīmēšanu jeb tā dēvēto čipēšanu, kas nodrošinātu to, ka ir iespējams identificēt nogalināto klaiņojošo dzīvnieku īpašniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!