Foto: LETA

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš varētu būt izmantojis labās attiecības ar Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāju Aiju Orniņu, lai palīdzētu paziņam saistībā ar kādu civillietu, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

Raidījumam neoficiāli tapis zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas, ka Krūmiņš mēģinājis izlīdzēt uzņēmējam Jurim Miķelim, kura ziedojums Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) arīdzan pievērsis KNAB uzmanību partiju finansēšanas lietas ietvaros. Orniņas vadītā tiesa skatījusi kādu ar Miķeli saistītu lietu.

"de facto" tiesu kalendārā pamanījis, ka pašlaik tiesā ir civillieta, kurā parādu no vairākām personām vēlas piedzīt kompānija "Eirobūve Latvija". Miķelis uzņēmumu reģistrā gan neparādās kā šīs kompānijas dalībnieks vai amatpersona, taču viņš ir valdes loceklis kompānijā ar līdzīgu nosaukumu "Eirobūve Rīga", kas pieder tam pašam īpašniekam, kam "Eirobūve Latvija".

Tāpat raidījums mēģinājis sazināties ar Miķeli un "Eirobūve Latvija" vadību, taču ne elektroniski, ne telefoniski neviens nav atsaucies.

Raidījums atzīmē, ka Orniņa nav bijusi ar Miķeli saistītās civillietas tiesnese.

Orniņa atteikusies atbildēt uz "de facto" jautājumiem, jo esot parakstījusies KNAB par ziņu neizpaušanu.

Viņa iepiekš aģentūrai LETA minēja, ka viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Taču Krūmiņš nekad neesot viņai piedāvājis materiālus labumus.

KNAB ir apstiprinājis, ka lietvedībā ir kriminālprocess par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!