Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pabeidzis dienesta pārbaudi "Latvenergo" amatpersonu krimināllietas materiālu nopludināšanā un desmit darbadienu laikā biroja šefam Jaroslavam Streļčenokam būs jāpieņem lēmums par atstādinātā biroja darbinieka sodīšanu, portālam "Delfi" apliecināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā "pietiek.com" tika publicēti "Latvenergo" lietas materiāli. Pārbaudē ir noskaidrota un atstādināta no pienākumu pildīšanas viena KNAB amatpersona, kura, iespējams, izpaudusi ziņas no šīs krimināllietas materiāliem.

Saskaņā ar biroja likumu KNAB amatpersonai un darbiniekam par disciplinārpārkāpumu var piemērot dažāda veida disciplinārsodus, piemēram, piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20 procentiem no mēnešalgas. Darbinieku var sodīt arī ar pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem un atbrīvošanu no amata.

Vitenburgs pastāstīja, ka disciplinārpārbaudē ir noskaidrots nopludinātās informācijas apjoms, taču to KNAB neatklāj, sakot, ka šādu informāciju sāktā kriminālprocesa interesēs nevar izpaust.

Jau vēstīts, ka kriminālprocesa izmeklēšanu par "Latvenergo" krimināllietas materiālu noplūdināšanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārņēmusi Ģenerālprokuratūra.

Lietas materiāli nopludināti portālam "Pietiek.com". Streļčenoks iepriekš paziņojis, ka lietas materiālu noplūdināšanā, iespējams, iesaistīta arī kādas citas institūcijas amatpersona, kura ir augsta un publiski zināma. Tās vārds pagaidām netiek atklāts. Pārbaudē noskaidros, kā šī valsts amatpersona tika informēta vai kā tā piekļuva šiem materiāliem. Saistībā ar materiālu noplūdi KNAB tika sākts arī kriminālprocess.

TV3 iepriekš ziņoja, ka "Latvenergo" krimināllietas materiālus, iespējams, noplūdinājuši KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis un Saeimas deputāts, Nacionālās drošības komisijas loceklis Andrejs Elksniņš (SC). Deputāts saistību ar lietas materiālu noplūdi noliedz.

Tā dēvētā "Latvanergo" amatpersonu lieta ir saistīta ar kukuļošanu, kurā aizdomās tur bijušo koncerna šefu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!