Foto: Reuters/Scanpix
Saeimas deputāts Andrejs Judins (JV), sadarbojoties ar koalīcijas partneriem, ceturtdien, 3. martā, iesniedza priekšlikumus Imigrācijas likumā, paredzot iespēju anulēt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, ja ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci vai karu.

"Jaunās vienotības" pārstāve Silvija Reinbergs portālu "Delfi" informēja, ka Seima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz ieviest attālinātā darba vīzas.

Vienlaikus koalīcijas pārstāvji rosina papildināt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju anulēšanas iemeslus ar gadījumiem, kad ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci, agresijas noziegumus vai kara noziegumus vai kompetentās valsts iestādes ir konstatējušas, ka ārzemnieks ir rīkojies pretrunā valsts un sabiedrības drošības interesēs.

"Šie priekšlikumi paplašina to gadījumu skaitu, kad personai var tikt anulēta uzturēšanās atļauja. Kara noziegumu un agresijas slavināšana vai tās attaisnošana nekādā ziņā nav pieņemama, tāpēc sagatavojām priekšlikumus, kas par to paredz atņemt ārvalstniekiem uzturēšanās atļaujas. Uzturēšanās atļaujas varēs anulēt pēc atbildīgo institūciju ierosinājuma," pauda Judins.

Grozījumi sagatavoti, lai savlaicīgi identificētu un novērstu atsevišķus riskus nacionālajai drošībai.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien, 3. martā, konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz ieviest attālinātā darba vīzas, lai veicinātu augstas kvalifikācijas personu ieceļošanu Latvijā.

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka likumprojekts paredz tiesības ārzemniekam pieprasīt ilgtermiņa vīzu uz vienu gadu, ja viņš vēlas uzturēties Latvijā, esot darba attiecībās ar ārpus Latvijas reģistrētu darba devēju vai esot ārvalstī reģistrēta pašnodarbināta persona, piemēram, sniedz juridiskās konsultācijas, tulkošanas pakalpojumus, pakalpojumus IT jomā un tamlīdzīgi, un darba pienākumus ir iespējams veikt attālināti, skaidrots likumprojekta anotācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!