Foto: LETA
Pēc tam, kad Latvijas Reģionu apvienība (LRA) piektdien publiskoja foto ar savu balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanu pēdējā kārtā, pārējās opozīcijas partijas atkārtoti noliedz, ka būtu atbalstījušas Raimondu Vējoni.

LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš paziņojumā skaidro, ka LRA pildījuši solīto un balsojuši pret Vējoni.  "Ja kādam tik ļoti gribas meklēt vainīgos, tad būs vien jāraugās citu Saeimas frakciju virzienā," viņš uzsver.

Partijas "No sirds Latvijai" pārstāvis Ringolds Balodis portālam "Delfi" uzsvēra, ka frakcija bijusi vienota un viņam nav šaubu, ka visi balsojuši pret Vējoni.

Pēc viņa teiktā, papildu 13 balsis nav iespējams gūt nejauši, kas nozīmē, ka slēgta kāda vienošanās.  Balodis pieļauj, ka koalīcija vienojusies ar opozīcijā esošo "Saskaņu".

"Tā ir vienošanās veco laiku, vērtību stilā. Šī āža kāja [koalīcijai vienojoties ar "Saskaņu"] spraucas ārā," saka Balodis, piebilstot, ka Vējoņa gūtais balsu skaits liecina, ka balsojusi vismaz puse "Saskaņas" frakcijas.

 "Vienmēr šādās situācijās ar pirkstu tiek norādīts uz "Saskaņu", vienmēr krievi ir vainīgi ir visās problēmās," saka "Saskaņas" frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

Viņš uzsver, ka pret Vējoni balsojuši 42 deputāti, no kuriem 24 ir "Saskaņas" pārstāvji un par saviem kolēģiem Agešins ir pārliecināts.

Komentējot LRA rīcību, Agešins min, ka foto publiskošana robežojas ar Satversmes pārkāpumu, turklāt neko nepierāda - pēc balsošanas zīmes nofotografēšanas to iespējams sabojāt vai neielikt aploksnē.

"Ja kāds publicē šādas fotogrāfijas, tā ir sevis pazemošana," viņš saka, piebilstot, ka divas mazas partijas vēlas palielināt savu nozīmīgumu.

Tāpat deputāti neizslēdz iespēju, ka Vējoni pēdējā balsošanas kārtā atbalstīja daļa Nacionālās apvienības. Partijas pārstāvji gan to ir nolieguši.

Agešina ieskatā risinājums, lai situācijas ar neskaidru balsojumu neatkārtotos, ir tautas vēlēts prezidents ar visiem "šī institūta plusiem un mīnusiem". 

Jau vēstīts, ka LRA publiskojusi foto ar balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanu pēdējā kārtā, uzsverot, ka visi apvienības deputāti turēja doto vārdu un balsoja pret Vējoni.

Vējonis Valsts prezidenta amatā tika ievēlēts ar 55 balsīm, lai arī oficiāli tika solīts tikai 42 deputātu atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!