Foto: LETA

Koalīcijas padomes sēdē ceturtdien būs pieejams bēgļu jautājumu darba grupas vadības ziņojums, pavēstīja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien Saeimas frakcijas sēdē nolēma, ka galīgo nostāju par papildu bēgļu uzņemšanu formulēs, kad tās biedri būs uzklausījuši atbildīgās darba grupas ziņojumu, kuram jābūt sagatavotam līdz rītdienai, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tāpēc ZZS aicināja Straujumu prasīt atbildīgajai darba grupai šādu ziņojumu nekavējoties sagatavot.

Pēc attiecīgās informācijas uzklausīšanas ZZS arī sniegtu deleģējumu ministriem, kā rīkoties valdības balsojumā. Taujāts, vai visiem ministriem būtu jāievēro partijas disciplīna, Brigmanis norādīja, ka tas būtu pozitīvi vērtējams.

Minētā darba grupa ir vasarā izveidotā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa, kurai jāizstrādā Latvijas apstākļiem piemērota sistēma patvēruma meklētāju uzņemšanai. Straujumas iepriekš parakstītais rīkojums paredz, ka iekšlietu ministram līdz 30. septembrim premjerministrei jāsniedz darba grupas starpziņojums par uzdevuma izpildes gaitu. Savukārt līdz 30. novembrim jāiesniedz attiecīgi priekšlikumi izskatīšanai Ministru kabinetā.

Rīt paredzēta kārtējā darba grupas sēde un tajā uzaicināti piedalīties ārlietu, labklājības, kultūras, izglītības un zinātnes, veselības, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, trešdien pastāstīja iekšlietu ministra padomniece Daiga Holma. Tāpat notiks valdības ārkārtas sēde saistībā ar pozīcijas formulēšanu bēgļu jautājumā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzdevis valdībai sadarbībā ar politiskajām partijām, pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām divu nedēļu laikā sagatavot skaidru plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā.

Prezidents šodien žurnālistiem norādīja, ka līdz 21. septembrim sagaida arī apstiprinātu Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanas jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!