Foto: PantherMedia/Scanpix
Kokneses novada domē pieņemts lēmums atbalstīt I. Gaiša Kokneses vidusskolas izstrādātos noteikumus par stipendiju piešķiršanu desmitās līdz 12. klases skolēniem ar labām sekmēm. Arī Skrīveru novada dome apbalvos centīgākos skolēnus A. Upīša Skrīveru vidusskolas devītās līdz 12. klases audzēkņus, vēsta laikraksts "Staburags".

I. Gaiša Kokneses vidusskolas direktors Māris Reinbergs laikrakstam teicis, ka stipendijas piešķirs divas reizes gadā, izvērtējot katra iepriekšējā semestra rezultātus. Skolēnam nedrīkst būt neattaisnotu kavējumu vai arī administratīvo pārkāpumu ārpus skolas. Naudu varēs saņemt katru mēnesi, arī par jau aizvadīto janvāri

Ja vidējā skolēna atzīme būs robežās no 7,5 līdz 7,9 ballēm, skolēns mēnesī saņems 10 eiro, ja 8 līdz 8,5 ballēm — 15 eiro, savukārt no 8,5 līdz 10 ballēm — pienāksies 20 eiro mēnesī.

Pašlaik uz sipendiju pretendē 20 jaunieši.

Savukārt Skrīveros, A. Upīša Skrīveru vidusskolas audzēkņi stipendijai varēs pretendēt, ja vidējā atzīme nav zemāka par sešām ballēm. Ja audzēknim nav zemāk par seši, tad viņš saņems 15 eiro lielu stipendiju par ceturksni. 

Tie, kuriem vidējā atzīme nebūs zemāka par 7 ballēm, saņems 20 eiro, bet tiem, kuriem nav zemāka par 8 ballēm — 30 eiro. Savukārt, ja vidējā atzīme ir 9, audzēknis saņems 35 eiro par ceturksni. Stipendiju izmaksās četras reizes mācību gadā. Pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēts 3570 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!