Foto: Miks Jeluškins, Latvijas Radio

Bijušais Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta žurnālists Iļja Kozins gatavojas jauniem izaicinājumiem – viņš būs Saeimā esošās partijas "Progresīvie" frakcijas konsultants - preses sekretārs.

Kā teikts paziņojumā medijiem, Kozins "Progresīvo" preses sekretāra pienākumus sācis pildīt 8. martā.

"Demokrātiskā iekārtā žurnālisti ir tie, kuri signalizē par dažādām problēmām sabiedrībā un valstī. Arī es esmu to darījis apmēram desmit gadu garumā, taču ar laiku sapratu, ka runāt par problēmām ir par maz. Tās ir jārisina. Pašlaik "Progresīvie", manuprāt, ir vienīgais politiskais spēks Latvijā, kas mūsdienu aktuālajiem izaicinājumiem piedāvā Eiropas vērtībās balstītus risinājumus. Esmu priecīgs būt par daļu no šādas komandas," sacījis Kozins.

Par lēmumu pamest žurnālistiku Kozins pavēstīja otrdien. Viņš tad portālam "Delfi" pauda, ka negrasās braukt prom no Latvijas, bet gan paliks šeit un attīstīs sevi komunikācijas jomā un biznesā: "Uzņēmējdarbība būs saistīta ar latviešu valodas kursiem pieaugušajiem," tālākos plānus ieskicē viņš. Vaicāts, vai jelkad varētu atgriezties mediju vidē, Kozins saka, ka pagaidām tādu iespēju nepieļauj.

Taču ceturtdienas vakarā "Twitter" parādījās ieraksts, kurā minēts, ka Kozins būs "Progresīvie" Saeimas frakcijas konsultants. To viņš apliecina arī portālam "Delfi".


Kozins iepriekš bija strādājis Latvijas Radio 4 Ziņu dienestā, vēlāk portālā "TVnet". 2021. gada pavasarī viņš kļuva par Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāju, amatā nomainot Artu Ģigu.

Pēdējo pusotru gadu Kozins veidoja ziņu sižetus LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!