Foto: LETA
Traģiskie notikumi Beļģijā nav saistāmi ar Latviju, līdz ar to nav nepieciešams paaugstināt terorisma draudu līmenī valstī, otrdien atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V ).

Traģiskie notikumi liecina, ka tie varētu būt terorakti, skaidroja Kozlovskis, tomēr oficiālu atzinumu sniegs Beļģijas drošības iestādes.

Saistībā ar otrdienas rīta traģiskajiem notikumiem Briselē, Drošības policija (DP) informē, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems.

DP rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni atsevišķos objektos vai valstī kopumā, portāls "Delfi" uzzināja DP.

Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka uzbrukumus ir īstenojuši teroristi, kas vēlreiz apliecina, ka terorisms šobrīd ir viens no galvenajiem draudiem Eiropas drošībai.

DP uztur nepārtrauktus kontaktus ar citu Eiropas valstu partneru dienestiem.

DP norāda, ka preventīvos nolūkos tā sniedz konsultācijas kritiskās infrastruktūras objektu amatpersonām, kuras ir atbildīgas par fiziskās drošības pasākumiem.

Jau vēstīts, ka divi sprādzieni otrdien nogranduši Briseles Zaventemas lidostā, vēsta raidsabiedrība BBC. Tāpat tiek ziņots par sprādzienu metro stacijā, kas atrodas netālu no Briselē izvietotajām ES institūcijām.

Sociālajos tīklos publicētās bildēs redzams, kā no viena lidostas termināļa ēkas paceļas dūmi. Sprādziena iemesls pagaidām nav zināms. Sociālo tīklu fotogrāfijas liecina, ka ir arī ievainotie, taču oficiāla informācija vēl nav.

Zaventemas lidostā notikušo sprādzienu dēļ lidsabiedrības "airBaltic" reiss no Rīgas uz Briseli ir novirzīts uz Ljēžas lidostu, portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Par gaidāmajām izmaiņām "airBaltic" aicina sekot līdzi lidsabiedrības mājas lapā.

Ārlietu ministrija cilvēkus Latvijā par saviem tuviniekiem aicina interesēties Konsulārajā departamentā pa tālruni 67016364.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!