Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments parakstījis līgumu ar ceļu būves firmu SIA "Binders" par Krasta ielas seguma atjaunošanu, kas izmaksās 6,7 miljonus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Binders" iepirkumā bija vienīgais pretendents. Ar uzņēmumu RD līgumu parakstīja 30. oktobrī.

Remontdarbiem jānoslēdzas 90 dienās, atrunāts līgumā. Taču būvdarbus varēs sākt tikai pēc tam, kad Satiksmes departaments noslēgs citu iepirkumu par remontdarbu būvuzraudzību.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" prognozēja, ka remontu "Binders" pagūs sākt vēl šogad. Krasta ielā seguma maiņa notiks posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai.

Ar PVN Krasta ielas remontdarbi maksās 8,1 miljonu eiro. Satiksmes departaments no šīs summas ieturēs 5% rezervi, ko izmantos neparedzētajām darbu izmaksām. Līgumā nav paredzēta cenu svārstību regulēšana, bet kļūdainu aprēķinu un nekvalitatīvu darbu dēļ radušās izmaksas būs jāsedz uzņēmumam "Binders".

Par paveikto RD norēķināsies reizi mēnesī, atbilstoši padarītajam. Taču pašvaldība ieturēs 10% no apstiprinātās ikmēneša summas. Atlikušo maksājumu "Binders" saņems pēc darbu pabeigšanas.

Patiesā labuma guvēji uzņēmumā "Binders" ir Armands Garkāns, Normunds Luste un Alvis Tanbergs, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Pērn uzņēmums apgrozīja 64,7 miljonus eiro, nopelnot 1,4 miljonus eiro.

Vēstīts, ka par spīti RD solījumiem, Krasta ielas remonts šovasar tomēr nesākās. Satiksmes departaments skaidroja, ka darbi aizkavējušies, jo veiktas izmaiņas projekta dokumentācijā.

Satiksme Krasta ielā ir ierobežota jau šobrīd, jo posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai virzienā no pilsētas centra notiek kanalizācijas oderēšana.

Ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes departaments konstatējis ūdens kanalizācijas sistēmas bojājumus Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz Ogres ielai. Remontdarbi izmaksās 1 310 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!