Cilvēki ar augstām algām nenosaka vidējo algu Latvijā, Saeimas debatēs ceturtdien, oponējot iepriekš parlamentārieša Arvīda Platpera (NSL) sacītajam, uzsvēra deputāts Kārlis Krēsliņš (NA).

"Es gribēju atzīmēt, ka šeit daudz cilvēki runā un izsaka daudzas patiesības. Bet kas ir patiesība un īstenība – ir divas puses," debatēs par nākamā gada budžetu, norādīja Krēsliņš.

"Piemēram, par vidējo algu. Ja 10 000 [eiro] viens saņem, otrs saņem vienu eiro mēnesī, saprotams, vidējā būs pieci tūkstoši [eiro]. Tā ir taisnība. Bet taisnība ir arī cita: teiksim, kad 100 cilvēki saņem 10 000 [eiro] mēnesī un miljons saņem 500 eiro mēnesī. Vidējā būs 501 eiro," skaidroja deputāts, aicinot parēķināt, cik Latvijā ir cilvēku ar augstām algām.

"To nav nemaz tik daudz. Un tie nenosaka to vidējo algu," secināja Krēsliņš.

Ziņots, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē pirmajā lasījumā sāka skatīt nākamā gada valsts budžetu. Parlamentāriešu aplausus izpelnījās Platpera lasījums par vidējo algu Latvijā.

Kā atzina deputāts, viņš pabijis Dagdā, kur vietējos iedzīvotājus informējis par vidējo algu valstī. Pēc pasākuma pie Platpera pienācis kāds vietējais iedzīvotāju, kurš lūdzis, lai deputāts pārējiem parlamentāriešiem nolasa viņa vēstījumu.

Parlamentārietis to arī nolasīja: "Par vidējo algu Latvijā. Vidējā alga Latvijā – tas ir, kad viens cilvēks no simts saņem 12 tūkstošus mēnesī, bet pārējie 99 saņem 160 eiro, tad vidēji viņi visi saņem 278,40 eiro. Prastāk sakot, ja Andrim ir 10 āboli, bet Jānim nulle ābolu, tad vidēji katram no viņiem ir pieci āboli. Ja deputāti ēd gaļu, bet tauta ēd kāpostus, tad vidēji mēs Latvijā visi ēdam kāpostu tīteņus."

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu, kā arī vidēja termiņa budžeta ietvara likuma projektu 2018.- 2020. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!