Foto: Reuters/Scanpix

Šogad turpinājās Krievijas mēģinājumi informatīvajā telpā diskreditēt Latvijas politiku aizsardzības un drošības jomā, kā arī Latvijas nacionālajai drošībai svarīgās tautsaimniecības nozarēs, taču Latvija turpinās savu pretdarbību šāda veida aktivitātēm, norādīts ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

Ziņojumā vērsta uzmanība uz to, ka arī 2016. gadā līdzīgā intensitātē kā līdz šim turpinājās tradicionālie Krievijas pārmetumi par cilvēktiesību situāciju, vārda brīvības ierobežojumiem un neonacisma tendencēm Latvijā. Krievija arī aktīvi īstenoja ārzemēs dzīvojošo tautiešu atbalsta un "maigās varas" politiku un centās negatīvi ietekmēt sabiedrības integrācijas procesu Latvijā.

Ministrs gan mierina, ka Latvija būs gatava reaģēt uz mēģinājumiem šķelt sabiedrību vai apdraudēt valsts demokrātisko iekārtu un drošību. Tikšot turpināta pretdarbība Krievijas propagandas aktivitātēm starptautiskajās organizācijās un medijos, kā arī aktivitātes informatīvās telpas stiprināšanai Latvijā un ES kopumā.

"Latvija uzturēs dienaskārtībā jautājumus par demokrātijas un cilvēktiesību situāciju Krievijā. Vienlaikus tiks pievērsta uzmanība sadarbībai ar Krievijas pilsonisko sabiedrību un nevalstisko sektoru," norādījis ministrs.

Tradicionāli ziņojums tiek iesniegts Saeimai, lai par tā saturu diskutētu ikgadējās Saeimas ārpolitikas debatēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!