Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Krievijas Federācijas pilsonis Savva Fedosejevs tiek iekļauts Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, vietnē "Twitter" paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs norāda, ka lēmums pieņemts, pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu. Tā paredz, ka, ja ārzemnieks ir Latvijas Republikai nevēlama persona, par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs.


Vēl pirms ministra lēmuma Fedosejeva vārds izskanēja saistībā ar iespējamu Kremļa naratīva atbalstītāju tikšanos kādā Rīgas kafejnīcā. Šāda informācija parādījusies vietnē "Twitter", kur cilvēki par to pauduši sašutumu, cita starpā izskanot, ka paziņojums par tikšanos bija apzināts apmāns.

Fedosejevs, kurš ir Kremļa naratīva atbalstītājs, savos ierakstos "Twitter" arī vairākkārt paudis viedokli par dažādiem politiskajiem notikumiem Latvijā. Piemēram, 14. maijā – pēc tam, kad aizliegta mītiņa laikā tika aizturēta eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka (LKS) – viņš politiķi nodēvējis par "dienas varoni".

Kā vēstīts, maija pirmajā pusē Rinkēvičs pieņēma lēmumu, atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai, Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļaut 102 Krievijas Federācijas pilsoņus.

Tāpat ziņots, ka par Krievijas agresijas slavināšanu Latvijā aizliegts iebraukt vēl vairākiem Krievijas kultūras darbiniekiem.

Vēstīts, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!