Foto: LETA

Krievu grāmatu tirgotavās Latvijā tiek tirgota pret Baltijas valstīm, kā arī Latviju un latviešiem vērstu Pēterburgā krievu valodā izdotu propagandas grāmatu – Mihaila Jurjeva "Trešā impērija. Krievija, kurai jābūt", otrdien komentārā laikrakstā "Latvijas Avīze" vēsta Voldemārs Krustiņš.

Vairāk nekā 600 lapaspušu biezajā 2007.gadā izdotajā grāmatā it kā nākotnes skatījumā aprakstīts, kā būtu jātop Krievijas impērijai. „Varat ticēt vai ne, bet lasām, ka Baltijas valstis ir jāsagrābj, jāiznīcina iespējami vairāk latviešu, lietuviešu un igauņu, jā, pat sodot tos krievus, kas šajās valstīs dzīvojuši. Tāpat konkrētajā grāmatā aprakstīts iebrukums Baltijas valstīs, kā arī raksturota politika, ko Krievija ieturēs pret Baltijas valstīm.

„Bet pats galvenais sāksies pēc tam: visas latviešu, lietuviešu un igauņu pilsētas un ciemi, ielas un upes pārdēvēs krieviski. Paši vārdi "Latvija" un "Igaunija" būs aizliegti publiskai lietošanai visā Krievijas impērijas teritorijā... Latviešu, lietuviešu un igauņu valodu arī būs aizliegts lietot," grāmatā teikto citē Krustiņš.

Viņš pieļauj, ka tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas neiegriežas krievu grāmatu tirgotavās, „nav ne mazākās nojausmas, kāda naidpilna, melīga idejiska produkcija un cik plašos apmēros tiek ražota īpaši pret Baltijas valstīm un Latviju un latviešiem īpaši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!