Foto: F64

"Vienotībai" varētu būt pretenzijas uz Satiksmes ministriju (SM), taču Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētais premjera kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) patlaban ir atturīgs par iespēju šai partijai arī turpmāk to uzticēt, liecina viņa paustais "LNT Ziņām" trešdien.

"Droši vien "Vienotībai" varētu būt pretenzijas uz Satiksmes ministriju, bet tad gribu norādīt, kāpēc krita šī valdība - nevar ministrs teikt, ka viss ir kārtībā un tad redzam vienu brīnumu pēc otra. Nezinot, kas notiek Satiksmes ministrijā, nebūtu arī gatavs kaut kādā ziņā dalīties," skaidroja Kučinskis.

Konkrētāk ar "Vienotību" par amatiem viņš plāno runāt pirmdien, 18. janvārī. Kā uzsvēra Kučinskis, šajā situācijā, viņaprāt, ir svarīgi saglabāt esošo koalīciju un "Vienotību" pilnā sastāvā, nevis iet pie "varianta B", runājot par mazo partiju iesaisti. Pirmdien viņš vēloties tikties ar pilnīgi visu "Vienotības" frakciju un valdi, nešķirojot, kurš ko pārstāv.

Pagaidām neesot pamata domāt, ka vajadzīgo atbalstu Saeimā nav iespējams iegūt. "Īpaši priecēja "Vienotības" sēde, jo pastāvēja variants, ka aiz aizvainojuma vai citiem iemesliem tiek apspriests jautājums par aiziešanu opozīcijā. Tas nenotika," norādīja Kučinskis.

Viņš nesolīja, ka valdība tiks izveidota ātri. "Ar valdību būs tāpat kā ar mājas celšanu. Nesolu ko ātru un ne tikai dēļ ministriem. Ja ieliksim stabilus pamatus, 2-3 uzdevumi, kas jāveic un ko varam kā komanda izpildīt, tikai tad varam iet uz balsojumu," teica Kučinskis.

Bez SM ZZS vēlas turpināt vadīt Aizsardzības, Veselības un Zemkopības ministriju un papildus uzņemties atbildību par Finanšu ministriju. Partija uzskata, ka NA jāsaglabā esošās nozares - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Kultūras ministrija un Tieslietu ministrija, kā arī Saeimas priekšsēdētāja amats. Tikmēr "Vienotībai" turpinātu vadīt Ārlietu, Iekšlietu un Izglītības ministriju un pārraudzītu arī Ekonomikas un Labklājības ministriju, kas šobrīd ir ZZS pārziņā.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no ZZS.

Laimdota Straujuma (V) demisijas rakstu iesniedza pērn 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!