Foto: LETA

Solījumi par pensiju indeksācijas apmēra atjaunošanu pirmskrīzes līmenī varētu būt izpildāmi tad, kad palielināsies valsts budžeta ienākumi, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers uzsvēra, ka valdība apņēmusies strādāt pie ienākumu palielināšanas, un tas nozīmē, ka pensiju indeksācija "būs daudz redzamākos ciparos".

Taujāts, vai ir izpildāmi labklājības ministra Jāņa Reira (V) solījumi par indeksāciju pirmskrīzes līmenī, Kučinskis pauda, ka tam nepieciešami būtiski papildu ienākumi valsts budžetā. Šīs valdības prioritātes paredz palielināt ieņēmumus un stiprināt tautsaimniecību, akcentēja valdības vadītājs.

Kā ziņots, Reirs ir apņēmies pensiju indeksācijas apmēru atjaunot pirmskrīzes līmenī. Politiķis Latvijas Pensionāru asociācijas domes sēdē sacīja, ka plāno pensijas indeksācijas modeļa maiņu. Pagaidām gan vēl nepieciešams izstrādāt likumprojektu, un to apņēmusies izdarīt Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS). Plānots, ka atbildīgā Saeimas komisija likumprojektu izstrādās līdz martam, bet pēc tam to iesniegs Saeimā.

Reirs arī atzīmēja, ka pensiju indeksācijas apmēru atgriezt pirmskrīzes līmenī būs iespējams, jo sociālā budžeta izdevumi ir mazāki par ieņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!