Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka Tezē jauniešu tikšanās Rīgā šī gada nogalē ir ļoti nozīmīga šim laikam, kad ir aktuāls jautājums par vērtībām, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tiekoties ar Tezē jauniešiem, Kučinskis paudis gandarījumu, ka ikgadējā tikšanās notiks Rīgā. Viņa ieskatā šādas tikšanās ir svarīgas, jo īpaši laikā, kad Eiropā un pasaulē ir aktuāls jautājums par vērtībām.

Kučinskis arī atzinis, ka neskatoties uz baznīcas un laicīgās varas nodalīto darbību, vērtības tomēr ir kopīgas. Tāpēc esot svarīgi, lai starp baznīcu un valdību valdītu sapratne.

Uzklausot jauniešu sniegto informāciju par nepieciešamību atrast naktsmītnes tikšanās dalībnieku izmitināšanai, Kučinskis pievienojies aicinājumam iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un uzņemt jauniešus savās ģimenēs.

Tezē Eiropas jauniešu tikšanās Rīgā notiks no šā gada 28.decembra līdz nākamā gada 1.janvārim. Tikšanās Rīgā tiek organizēta, atsaucoties Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas, Romas katoļu baznīcas Latvijā, pareizticīgo baznīcas un baptistu baznīcas vadītāju kopīgi paustam aicinājumam.

Plānots, ka uz tikšanos ieradīsies aptuveni 15 000 jauniešu no 50 pasaules valstīm.

Šādas jauniešu tikšanās dažādās valstīs tiek rīkotas teju 40 gadus, un šī būs pirmā reize, kad Eiropas tikšanās tiek rīkota kādā no Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!