Foto: LETA

Vērienīgā rotācija Valsts policijas struktūru vadībā, kuras ietvaros mainīsies Kriminālpolicijas, Kārtības policijas, Valsts policijas koledžas un Rīgas reģiona pārvaldes vadītāji, notikusi, lai nepieļautu rutīnas iestāšanos un dotu iespēju profesionāļiem savas prasmes pielietot dažādākās sfērās, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Valsts policijas priekšnieks arī pauda, ka šī rotācija veicama ne tādēļ, ka pašreizējie stuktūru vadītāji netiktu galā ar saviem pienākumiem, vai kāds tādējādi tiktu sodīts.

"Viņi ir augsta ranga profesionāļi savā nozarē, un doma bija izmantot viņu zināšanas citās sfērās," teica Ķuzis.

Intervijā LNT Ķuzis arī atzina, ka Valsts policija pašlaik diemžēl nevar lepoties ar lielu skaitu augstākās raudzes speciālistu, tāpēc esošo darbinieku prasmes jāizmanto maksimāli dažādi.

Rotāciju Ķuzis nolēmis veikt, izmantojot savas likumīgās tiesības pārcelt amatpersonas darbā "dienesta interesēs". Par to ir informēts arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) un amatpersonas, kuru amati un pienākumi mainīsies.

Jau vēstīts, ka, lai īstenotu teorijas un prakses mijiedarbību, augsta līmeņa praktiķis, līdzšinējais Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis ar 25.martu tiek pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā.

Savukārt, lai īstenotu praksē jaunākās zinātniskās un teorētiskās atziņas, kas šobrīd ir aktuālas starptautiskajā policijas darba praksē, līdzšinējais VP koledžas direktors Artis Velšs dienesta interesēs pārcelts VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Lai radītu iespēju vadot pēc smaguma un atbildības pakāpes līdzīga līmeņa struktūrvienības, integrētu jaunas idejas, kā arī efektīvi izmantotu uzkrāto profesionālo pieredzi, lai stiprinātu darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas, ar 25.martu dienesta interesēs par Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku tiek iecelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Savukārt Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns kļūs par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku, jo viņa ilggadējā profesionālā pieredze sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, kā arī nozīmīgu struktūrvienību vadīšanā stiprinās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi.

Tāpat nākotnē plānots ieviest personāla rotācijas sistēmu viena reģiona ietvaros vai starp reģioniem, kas radīs iespēju izprast darba atšķirības starp struktūrvienībām reģionu līmenī, kā arī līdzīgās nodaļās, informēja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!