Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis ir gatavs turpināt darbu savā amatā, - to Ķuzis apliecināja Latvijas Radio.

Ķuzis apliecināja, ka viņam par šo jautājumu ir bijusi saruna ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V). "Ir izrunātas šīs lietas, man ir bijis piedāvājums un esmu piekritis turpināt dienestu VP, lai turpinātu un pabeigtu iesāktos darbus policijā," sacīja Ķuzis.

Amatpersona norādīja, ka viens no viņa galvenajiem uzdevumiem būs modernākas policijas izveide, kā arī policijas kapacitātes stiprināšana.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums paredz, ka Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītāju amatā uz pieciem gadiem ieceļ attiecīgais ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Trīs mēnešus pirms termiņa beigām pēc attiecīgā ministra ieteikuma Ministru kabinets pieņem lēmumu par termiņa pagarināšanu uz pieciem gadiem vai lēmumu par atbrīvošanu no iestādes vadītāja amata.

VP priekšniekam Ķuzim amata termiņš beidzas 2.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!