Foto: Publicitātes attēli

Turpinot ASV operāciju "Atlantic Resolve", Latvijā ieradušies vairāki ASV Bruņoto spēku helikopteri, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Latvijā ieradušies pieci UH-60 "Black Hawk", trīs HH 60 "Black Hawk" un divi CH 47 "Chinook" lidaparāti, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV spēku klātbūtni reģionā.

Operācijas "Atlantic Resolve" spēku rotācijas ietvaros ASV 1. Kaujas aviācijas brigādes karavīri ar helikopteru UH-60 "Black Hawk", HH 60 "Black Hawk" un CH 47 " Chinook" atbalstu pildīs dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē, piedaloties kopīgos treniņos un mācībās ar Nacionālo bruņoto spēku vienībām.
Foto: Publicitātes attēli

ASV uzsāka mācību operāciju "Atlantic Resolve" 2014. gadā pēc Krievijas agresijas Ukrainas austrumos un Krimas aneksijas.

Šīs operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot drošību, mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret treniņu lidojumiem un lidojumiem militāro mācību laikā, minētie pasākumi ir vērsti uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!